Brunstatferd hos hoppe – dyrlegen svarer

Spørsmål: Hei, jeg har ei kaldblodshoppe på 11 år som nå har blitt paret ved ett uhell. Hun har stått på beite sammens med en dølahingst på 5 år, når jeg leverte henne fra meg var hun IKKE brunstig. Men hver gang hun kommer til en plass hvor det er en hingst blir hun det…    

Som f.eks da det kom en shettis hingst på stallen ble hun brunstig etter et par dager. Er dette normalt? Og nå lurer jeg da på om det er noen mulighet for at hun har blitt drektig? For hingsten har vært på henne hver dag, hele tiden, i følge hun som lånte henne. Hun har ikke jagd han unna men hun har stått pal og latt han gjøre sitt. Hun har aldri hatt føll før, men vært paret en gang av tidligere eier uten hell (kunstig befrukning).

Svar

Hei! Veit ikke helt om jeg skjønte mailen din – har hun gått på hingstebeite for å bli bedekt? Men etterpå blitt bedekt/paret ved et uhell?

Uansett, det er ikke uvanlig at hopper kommer i brunst når de kommer sammen med hingster (eller hingstete vallaker) – sånn sett er de ganske uberegnelige. Hopper som ikke er i brunst vil vanligvis være aggressive mot hingsten og jage han unna. Hvor klengete de blir når de er brunstige varierer noe, noen går etter hingsten og «maser», mens andre bare står rolig slik du beskriver.

Om hoppa har blitt bedekt, og ikke var drektig fra før, er det gode sjanser for at hun har tatt seg.

Håper du fikk noe svar fra dette!

 Hilsen Silje

Oppfølgingskommentar

Tusen takk for godt forklart svar! Da krysser vi fingrene for at det blir føll til sommeren:)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg meg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 38 andre følgere

%d bloggers like this: