Riktig vedlikehold av hestens hale

Det er mange teorier når det gjelder den riktige måten å ta vare på hestens hale. Dette er viktig uansett hvilken hest du rir, uansett hvilken disiplin du forfølger. Halehår er ekstremt skjørt, akkurat som langt menneskehår. Gi rikelig med tid hvis du planlegger å rense, kamme eller flette hestens hale. Aldri hast og absolutt aldri vær utålmodig. For å forsiktig løsne på knuter eller litt tørket slam burde du starte med å dra fingrene gjennom halen. Dette kan også være en fin måte å lete etter flått, som du bør gjøre daglig for hester enten de er for polo eller beite.

Å holde hestenes hale ren er veldig viktig. En stor del kan trekkes ut med bare en sving på halen. Hvis dette skjer ved grov håndtering kan det føre til at hårene faller av. Du må da leve med feilene en god stund, med bare noen få centimeter årlig kan det ta lang tid før hestens hale vokser ut igjen.

En naturlig hestehale er et must for både jegere og hoppere. Den eneste gangen du virkelig ønsker å trimme hestens hale, er om den er lang nok til å tråkke på den, og selv da bør du trimme med forsiktighet. Pass på at du har to personer når du trimmer halen. En person bør plassere armen rett under halen for å holde den i en stilling som ligner den halen naturlig faller i når hesten går, noe som bidrar til å gi deg mer naturlige sluttresultat. Før du trimmer hestens hale, bør du sjekke med din trener for å finne ut hvilke dommere som ser etter lengden på halen i ditt område.

For å glatte hvert hår bør du flytte hånden nedover halen og deretter stoppe like før du når endene. Alle hårene vil bli omtrent samme lengde ved å trimme bare en tommel eller mindre. Halen vil da ha et fyldigere, tykkere utseende. Du bør aldri trimme for mye om gangen. Du kan ikke gå tilbake å endre det du har klippet av, men du kan alltid trimme mer om nødvendig.

Du kan også bruke ting du har i hjemmet. Massere med litt babyolje er en god ide etter at du har tørket manen og halen med sjampo. Hvis du oppdager noen flak, eller hvis hesten ser ut til å ha en kløe på halen. Kløe kan også lindres av eple cider eddik. Bruke en havremel basert sjampo er en god ide siden det er beroligende for irritert hud. Du kan til og med bruke disse typene sjampo på hele hesten, ikke bare halen.

For å holde manen jevn, vil mange ryttere trekke i den, men dette kan være like ubehagelige som å trekke en hale. Dette er sannsynligvis bra siden ivrig trekking av halen kan redusere den slik at den blir seende ut sånn en stund. En hale kan bli både tynn og ujevn med raskt med trekking.

Arbeid aldri på et område for lenge siden du vil risikere å trekke for mye. Flytt til en annen seksjon etter å ha fjernet noen få halehår. Du kan alltid gå tilbake for å ta ut flere hår hvis du ikke er fornøyd med den samlede ferdige effekten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *