Ting å tenkte på ved kjøp av hest

Det er mulig å leie bruk av en hest. Mens du leier hesten, er det vanlig at du dekker alle utgifter til hestens omsorg. Hester blir leaset ut ganske ofte. Leasing kan være et ganske kostbart alternativ, selv om det kan tillate deg å ri en hest som du ellers ikke ville ha råd til. Du forventes nok å godta en detaljert kontrakt som beskriver hva som forventes av både hestens eieren og deg.

Del-boarding er et alternativ i mange staller. Eieren deler bruken av hesten for en fast avgift per måned. Del-boarding kontrakter varierer, men vær sikker på at du og hestenes eier er klare på hvor mye du kan bruke hesten, og hvilke andre ansvar og utgifter du kan forvente.

For de av dere som er unge og fremdeles bor hjemme, kan det å overbevise foreldrene dine være det første skrittet i å få en hest. For å overbevise foreldrene dine om å få deg en hest, må du være forberedt på å bevise at du er ansvarlig ved å jobbe hardt med skole, samt å være smart med pengene dine.

For tiden er dyrevernsorganisasjoner fylt med hester som eiere måtte gi opp på grunn av forskjellige årsaker. Mange hester havner hos dyrevernsorganisasjoner på grunn av atferdsmessige, helsemessige eller ernæringsproblemer, eller at deres eiere har hatt økonomiske problemer. Ofte er det en liten avgift på noen få tusen kroner og en kontrakt du må signere. Du må kanskje godta å returnere hesten til redning innen en bestemt tidsramme hvis du ikke kan beholde den. Men dyrevernsorganisasjonene er vanligvis veldig nøye med å matche opp hester med mennesker som kan takle hestens behov.

Tidligere løpshester hester som Thoroughbreds og Standardbreds kan i mange tilfeller adopteres, men er ofte uegnet for nybegynnere da de har hatt relativt liten trening som en ridhest, om noen i det hele tatt.

Når du og din instruktør har identifisert en passende hest, bør du avtale med selgeren å få hesten sjekket opp av en veterinær. Velg en veterinær som ikke har sett hesten før (spør din instruktør for en anbefaling). Både du og din instruktør burde være til stede under veterinærkontrollen for å høre veterinærens kommentarer.Veterinæren din vil kontrollere hestens generelle helse, og kan anbefale ytterligere testing eller røntgenstråling for en mer fullstendig evaluering. Fordi det er ganske vanlig for selgere av hester å gi smertestillende midler, beroligende midler og andre legemidler som kan maskere lamhet eller forbedre ytelsen, anbefaler vi sterkt at veterinæren din tar en blodprøve under helsesjekken.

En typisk veterinærkontroll vil koste 2000-5000 (mer hvis røntgen eller ytterligere tester anbefales), men det er den beste måten å forsikre deg om at du ikke kjøper en hest med dyre eller hjerteskjærende helseproblemer. En sjekk hos veterinær er anbefalt uansett om prisen i noen tilfeller kan lande på mer en kjøpesummen på hesten.

Etter at du har forhandlet kjøpesummen, anbefales det å inngå en hestekjøpskontrakt med selgeren. Kontrakten din bør tydelig angi vilkårene for kjøpet ditt, inkludert eventuelle garantier som selgeren har kommet med om hesten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *