Om hestepraksis.no

hestepraksis.no er en tverrfaglig ressurs for hesteeiere med fokus på kvalitet i hesteholdet. Det handler om å vite hva hesten trenger. Hva slags organisme den har. Hvorfor den opptrer som den gjør. Og hvordan vi kan sette inn vår kunnskap om hestemedisin og -atferd i vår omgang med den.

hestepraksis.no kom på lufta januar 2009 – først som en støttetjeneste for veterinær Silje Rosenberg. Ganske snart bygget det seg på med artikler og «svar-fra-dyrlegen» – ut fra en dialog med Siljes kunder og nettstedets brukere. Senere har nettstedet blitt bygget om og ut flere ganger i takt med meldinger om kunnskapsbehov som vi har fått fra brukere. Men hele tiden har hestens behov og beste i dens menneskeskapte omgivelser vært vårt perspektiv. En slik tilnærmng danner grunnlag for kvalitet i hesteholdet, og det har vist seg at nettopp denne tilnærmingen har tiltrukket mange brukere. 

Kunnskap om godt hestehold er ikke «skrevet i sten». Nasjonalt og internasjonalt pågår det kontinuerlig forskning for å optimalisere hestens vilkår i menneskets moderne hverdag. hestepraksis.no ønsker å ha fingeren på forskningens puls, slik at det vi formidler er oppdatert i forhold til den internasjonale kunnskapsfronten.

Likevel vil noe av det vi formidler, vekke debatt. Det setter vi pris på! Den forstandige, kunnskapsbaserte debatten er en styrke for det gode hesteholdet. Det er alltid ny kunnskap å strekke seg etter.

Silje Rosenberg
ansvarlig redaktør

Vibeke Rosenberg
webredaktør

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: